Förra helgen 20-21 februari ordnade Folkvisedanslaget , för 2:a året i rad, en Balladhelg med sång och dans. Denna gång var vi på Skäggesta vandrarhem i Åkers Styckebruk och ledare var, förutom undertecknad, Karen Petersen och Lene Halskov Hansen och så Gunnar Nordlinder som hade organiserat det hela. Det kraftiga snöovädret gjorde att några deltagare inte kom fram till kursen, och vi som kom dit kunde knappt ta oss hem igen…   Men bortsett från det var det alldeles ljuvligt att vara insnöad i otroligt vackert landskap med balladader, härliga vänner och god mat som sällskap!

Vår gäst från Danmark, Lene Halskov Hansen, höll två mycket givande workshops med fokus just på dansen. Tilsammans med Karen fick deltagarna jobba med balladen ”Klosterrovet” och med mig blev det Slaka-balladen ”Per Tyrssons döttrar”. Lördagkvällen blev förstås en orgie i sång och dans.

Lite klipp därifrån, men även från andra sammanhang där vi ledare varit framme (Korröfestivalen, Visby medeltidsfestival, Skeppis, Broby gamle skole…) kan ni se på Youtube länken här, eller gå in på toutube och sök på Balladdans.  http://www.youtube.com/results?search_query=Balladdans&search_type=&aq=f

Stort tack till Folkvisedanslaget, alla ledare och deltagare! / Marie

 Balladtexter hittar på gruppen Korps hemsida: http://www.korpmusik.se/balladtext1.html

Annonser