I eftermidda tar jag och två av mina harpor tåget till Blekinge. Det är dags för dag två i det projektet Blekings Harpor!  Mitt uppdrag går ut på att höja harpfaktorn i Blekinge genom att lära ett antal personer spela folkharpa så att de kan vara med i föreställningen Kung Byxlös skriven och regisserad av Margareta Skantze och producerad av Teater Kontur – som har premiär den 23 juli i år. Teatermusiken komponeras av Astrid Selling Sjöberg och Lisa Ekman, de är båda två med i harpgruppen. Astrid har på något mirakulöst sätt skaffat fram pengar till inköp av harpor via NBV.

Som alla vet är jag ingen skolad harpist, jag kan inte påminna mig att jag har tagit en enda lektion förutom de mycket bra workshoppar jag deltog i på Nordic Harp Meeting i Lund för några år sedan. Det jag lär ut är mina enklaste och fräckaste bonnharpe-tricks. Jag har 3 gånger på mej, detta är som sagt gång nr 2, men jag är full av tillfösikt: deltagarna är av utmärkt musikaliskt virke och – en harpa låter aldrig fel!

En bonus med det hela är njutningen att se och höra så många harpor samtidigt, det är man inte van vid, precis… Första träffen avsatte vi en bra stund till att bara njuta av denna skönhet, faktiskt…. 🙂

Annonser