Nu är det snart dags för Folkmusikveckan här i Linköping! Förra årets infall – vi, alltså Folkmusik i Linköpings styrelse,  konstaterade att det låg tre folkmusikevenemang i samma vecka, och hade att välja på att gruffa över dålig planering eller spä på läget och skapa en folkmusikvecka – byggs på med Folkpepp, fint besök på släppturné och ännu mer Folkmusik-på-Fik! Dessutom släpps ett sprillans nytt och mycket efterlängtat spelmanslag ut på stan för första gången! Allt är klart utom lokalen (som vi hoppas blir en trevlig pub) för bjudspelningen (= finfin musik med gratis entré) tisdag den 3/5.

Här är programmet för FOLKMUSIKVECKAN I LINKÖPING 29 april – 7 maj:

Fredag den 29/4 start kl 17.30: Folkpepp på Arbis En Folkmusikalisk helkväll med konserter, spel till dans buskpel (eller ”skrubbspel” som det heter i den urbana linköpingsmiljön) o kafé.
Entré 40:-
Måndag 2 maj, start kl 18.30: ”Från sirlig notskrift till ljuv musik” Stiftsbiblioteket och Slakamusiken bjuder in till en kväll med musik, sång och samtal kring den lokala folkmusiken. Start 18.30 med balladdans i Stadsbiliotekets Foajé.
Tisdag den 3 maj: Duo Jonsson-Coudroy på besök, de är ute på releaseturne med sin nya skiva! Vokalgruppen Vocci från Liljeholmens Folkhögskola är förband, start kl 19 på HARRYS Pub på Ågatan!
Onsdag 4 maj start 19.00: Folkmusikcafé på Hemslöjdsgården: Balladvisstuga, spel, dans och smaskensfika!
Torsdag 5 majstart 19.00: Folkungagillet bjuder in till danskväll på Rotundan Folkets Park (blir det sista dansen i denna rivningshotade kultlokal?) Filidur spelar, start kl 19!
Fredag- lördag 6-7 maj start fred 11.30: fjolårets succés FOLKMUSIK på FIK, nu kör vi både fredag och lördag! Hör av dej om du vill spela!
Våra folkmusik-Fik: Waynes (Akademibokhandeln), Gyllen, Linds, Stadsmissionens Café, Magnifiket (Missonskyrkan), Tropikhuset, Åbacka Cafe.
Fredag kväll kl 19:  BUSKPEL i TRÄDGÅRDSFÖRENINGEN! I och kring (vädret…) Krogsfallsstugan, också det en succés från förra året.

Lördag7/5: Folkmusik på Fik fortsätter! Urpremiär för Linköpings Spelmanslag – varning på stan!!!

Välkomna alla att fira Våren och Folkmusikveckan!  Och tack Bilda för samarbete och hjälp med affishen! / Marie

Informationen uppdateras på www.folkmusik.nu