Befinner mig just nu på upploppet inför årets Allmogemarknad!

Nytt för i år är att vi kommer att fira Marknadsafton på lördagkvällen på Lingon Kök & Bar på Smedjegatan! Det blir en jamkväll med våra marknadsmusikanter och gäster: folklig musik från när och fjärran:  svenskt, romskt, irländskt, positivt (jo, vår positivhalare kommer att vara med)! Å, va kul och spännande det ska bli!
Så kommer söndagen! ”Du lella barn” är temat! Det kommer att födas ett och annat barn under dagen, kan jag säga! Ett barn kommer att döpas i Kristine kyrka under vår allmogegudstjänst kl 11. På riktigt! Ett härligt barnsöl – obs endast med kvinnliga deltagare – kommer att gå av stapeln i parken under fröjd och gamman, men man få också bevittna den smärtsamma delen av vår historia med fattigvårdsauktion (barn auktioneras bort) och rotegång/tiggeri, allt baserat på historisk dokumentation.
För besökande barn bjuder vi på en massa musikaliska nöjen, både föreställningar och progrsm där msn djälv ksn vara med :
Småbarnens Visstuga i Tältet för barn upp till 3 år,
Lekstuga – musik, sång och danslek i parken med Sabina Hermansson
Strömgubben – Musik-och berättarföreställning på torget med Mats Thiger och Per-Olof Swing
Dockedans på torget med gruppen Korp
Fröknarna Strid med fader i tältet bjuder på fina småländska låter på fioler och munspel

Den som riktigt vill gråta ut, hälsas välkommen till vårt program i tältet kl 14 ”i en sal…” fyra fina unga sångerskor från Jönköping kommer artt framföra några av de OHYGGLIGT sorgliga sånger som var populära under tiden för vår marknad!
Och så, vår stolthet – Resandefolkets visor!

Läs med om dem och vår unika scen på http://resandemusiken.wordpress.com!

Våra fina teatermusiker kommer i år från Vätterbygdens
Folkmusikförening
. Föreningens spelmän medverkar i flera
scener under dagen och är en kär och viktig samarbetspart på
vår marknad!

Som vanligt kommer vi att, den goda stämningen till trots, hamna i bråk framåt kl 16, då det sedvanliga slagsmålet utbryter! När slagsmålet avbrutits av tillkallad brandkår, sjunger vi Marknadsvisan tillsammans och så är det slut för i år. Kom med och sjung i refrängen vettja:
”Allmogemarken är här igen
Finast i Jetapulien
Inga ledsamheter skaver vårt sinn
Där är bara glädje, tjo och tjim!”

Välkommen på Marknad och Markandsafton! / Marie

Annonser