Äntligen! Efter att ha använt mig av diverse rop och smått musikaliska ljud i högt läge i många år, särskilt vid inropning av barn i bullriga miljöer, har jag äntligen lärt mig kula ”medvetet”. Jag vet hur man gör. Och det är lätt! Självklart är världens bästa sångpedagog inblandad i detta: Marie Selander. Marie är den enda jag har tagit mina ytters få lektioner i folklig sång av. Hon har en märklig förmåga att ge en känslan av att plötsligt få insidan av huvud och bål belyst med teaterbelysning och alldeles tydlig. Jag visste att det skulle bli så och så blev det! Jag kände mig triggad att erövra mitt eget kulande, och blev mycket glad då Affären i Svalsjö med Pers Mekaniska Kabinett ordnade en kulningskurs med Marie på självaste Mors Dag!

Vi var ett bra gäng, alla kvinnor, somliga med planen att använda kunskaperna på sina egna kor eller andra djur, somliga med kulningserfarenhet, somliga nybörjare. ALLA hittade sin kulningröst, ALLA hittade alldeles underbara vallvisefraser som vi bollade till varandra i skogen!

Mitt förra försök att ta in kulningen i mitt liv, var för några år sedan då jag lärt mig lite trix av en annan välrenommerad folksångerska. Kort efteråt råkade jag bli inlåst på ett utedass, och då ingen verkade höra min belägenhet kom jag på: jag kan ju kula! Igång gick jag men mina nödsignaler hördes ändå inte till den som råkat låsa in mig och nu i godan ro satt och talade i telefon inne i bostadshuset. Den som däremot hörde var min kära hund Ristman, en bearded collie som blev 14,5 år. Han var alltid ivrig att hjälpa till om man ropade på någon som inte hörde. Så han satte sig utanför dasset och ylade av alla krafter, medan jag kula på där inne. Nej, det var helt lönlöst, ingen kom till hjälp. Till slut fick jag upp haspen iallafall och kom ut! Efter det kom jag liksom av mig med kulningen, men en smått pinsam historia blev det ju iallafall. Nu lämnar jag den bakom mig och går vidare, glatt kulandes 😮

Tack till Marie Selander och till Anna och Per som bjöd in oss till denna härliga och bra dag!

20130611-234640.jpg