Visor 5 mars 15

Först vill jag tacka alla som på olika sätt skickat glada tillrop om min bok Källan i Slaka, tusen tack! Jag blir så hjärtans glad varje gång och det är härligt att få veta att den verkligen kommer till användning och glädje.

Sedan måste jag berätta att det har kommit en ny recension, efter en lång rad presentations artiklar har boken nu fått sin 2:a recension. I nya numret (5) av tidningen Visor/Viser har den fått ett helt uppslag där visforskaren och f.d. medarbetaren på Svenskt Visarkiv Eva Danielsson ger en initierad genomgång av hela boken. Roligt och hedrande att få detta utrymme, och roligt att texten slutar med att konstatera att boken är ”ett fynd”!

Försäljningen av boken börjar rulla igång nu efter den ekonomiska återhämtningen som kräver oss alla i början av året. Nu på lördag den 14 mars går det att köpa boken av mig på Folk 6 Världsmusikgalans musikmässa i Berwaldhallens foayéer. ”Fyndpriset” är som vanligt 200kr och för det får man musikhistoriska berättelser, 50 medeltida ballader, 93 sånglekar/småvisor, 101 spelbitar på not och text samt CD med 17 spår med nya tolkningar av Slaka-låtar. Boken går än så länge inte att köpa på nätet, så detta är ett bra tillfälle, ty portot är inte gratis… Här kan du läsa mer om boken. 

Till sist: alltså tidningen Visor! Vilken oerhört läcker tidning, nordisk och med den svenska redaktionen kopplad till Riksförbundet Visan i Sverige. Både folklig och litterär visa bevakade samt även intressanta aspekter för vis-makare. Som både singer-song-finder och singer-song-writer ser jag fram emot att träffa tidningens företrädare på Galan.

Workshopbild comp