Nu drar det ihop sig till årsmöteskallelse och medlemsvärvning för vår förening. Och just som jag satt och petade med det roliga att skriva verksamhetsberättelse – ”Gjorde vi nåt? Ja! Oj!” – utkom nättidskriften PULS från Svenskt Visarkiv. Förutom ett antal mycket intressanta artiklar om traditionsmusik, kolla själv, fanns en anmälan av vår senaste medlemsbok Kaller var deras skog – balladen och berättelsen.  Den var skriven av Lene Halskov Hansen, musikforskare och balladsångerska som jag beundrar så mycket.

Boken släpptes på årsmötet 2016, och delades ut till alla medlemmar. Till årsmötet 2017 har ingen hunnit skriva någon bok, men vi har böcker kvar som gåva till nya medlemmar! De medlemmar som gick med redan förra året och, och redan har en bok, får också en liten present: en fin röd Slakamusiken-penna som skriver på både papper och skärm!

image

Välkomna som medlemnar i Föreningen Slakamusiken 2017! Du blir ny medlem genom att skicka namn och postadress till slakamusiken@gmail.com och betala 165kr (medlemsavgift 159+bokporto 15) till bg 5640-7000. Är du redan medlem och vill förnya ditt medlemskap, gör du likadant men skickar endast 150kr. Eller kom till vårt årsmöte på Kyrkliden i Slaka söndagen den 23 april kl 15:30! Välkommen dit, kallelse kommer endera dagen!

Här ser du Lene Halskov Hansens anmälan av boken, urklippt från sid 115 i Puls nr 2 (som du kan läsa i sin helhet i länken ovan):

image

OBS: när du öppnar länken till tidnibgen Puls – läs Karin K Erikssons utförliga recension om Lens Halskov Hansens bok om balladsång och kedjedans på sid 88!!!