Nu i helgen 11-12 september inträffar Jönköpings Sjöhistoria och Allmogemarknad!

Det blir en helt unik helg både på land och i vatten: Sjöhistoriska lördag-söndag och Allmogemarknaden på söndag. Det kommer att ske en otrolig massa saker, men för er som är intresserade av just musik på Allmogemarknaden vill jag berätta följande (och återkommer med musiken vid hamnen):

Folkmusikanter som vill vara med är välkomna på  spelträff i Teaterfoyern, J-pings Teater vid Hovrättstorget redan på lördag kl 16-18.Vi spelar marknadslåtar och sen spelar vi i pausen på Gnistan där Triller har konsert och spel till dans. Gissar att vi spelar vid 20-tiden.

Första gemensamma speltillfället på söndag blir på hovrättstrappan där vi spelar Marknadstrallen (ligger under ”nedladdningar” på vff.nu) alldeles efter starskottet på Hovrättstrappan alldeles innan kl 11.
Temat för dagen är BRÖLLOP och vi kommer att ha ett riktigt brudpar som gifter sig i Kristine Kyrka kl. 13. Alla spelmän ar välkomna att spela med i den brudmarsch som ledsagar brudföljet från Hovrättsparken till Kyrkan kl 12.30. Här är marschen:

Vill man spela till dans under dagen finns det möjlighet vid Rådhusgaveln!
Kl 13.15 dansas  Långdans på torget, då kan vara med och spela (vi bestämmer långdansmelodier under lördagens spelträff).

Bröllopstemat åtföljs förstås av musik, lekar, sång och dans hela dagen!

Fina sångare blir det med: den härliga gruppen VILDVUXNA återuppstår och förgyller marknaden, de fina SÅNGARBRÖDERNA underhåller med mogen charm och glimt i ögat…!

I Tältet i Hovrättparken blir det musikprogram:
RESANDEFOLKETS LÅTAR OCH VISOR: På Allmogemarknaden kan alla få uppleva resandekulturen: Ralf Novak-Rosengren med vänner sjunger urgamla sånger och fiolspelmannen Reine Steen spelar låtar efter storspelmannen Lorens Brolin och hans söner. Välkomna till en unik konsert i tältet kl 13-14!
PSALMODIKON!!!
Kommen till Tältet kl 14.15 och sjungen 1800-talets sånger accompangemang av det numera oerhört sällsynta instrumentet som fick alla kyrkobesökare att sjunga lika fort! Trenne livs levande Psalmodika!!!
ADERTONHUNDRATALETS BÄSTA VISOR : Kom och lyssna till Karen Petersen  och Gunnar Nordlinder som sjunger och spelar munspel och fiol.

Och till sist: missa inte den underbara UTSTÄLLNINGEN i Teaterfoayen: BRUDKLÄNNINGAR!!! Inger Stinnerboms tolkningar av historiska brudklänningar uppsydda i Klässbollin!

Välkomna! / Marie